The September Issue - Trends Fall 2015 - Seventies

September 07, 2015

Както традициите в модата повеляват, „Септемврийският брой“ на Inspiration exists ще бъде двойно издание, подплътено с детайлен преглед на любимите ми тенденции за есента на 2015, с аутфит идеи по тях, със съвети как да извършим плавния преход от топлите към хладните дни, с поглед върху трендовете при аксесоарите и бижутата. От днес във Fashion inside може да откриете моите първи пет фаворита, а тук, в блога, ще представям всеки от тях поотделно.

За следването на тенденциите често се говори като за мръсна дума – всеки избягва да се идентифицира с тях, считайки ги едва ли не за нещо елементарно и преходно в модата, в пълен противовес с мантрата за „уникалния собствения стил“. В действителност тенденциите са полезни за всеки, интересуващ се от мода – и за тези със собствено виждане и устойчивост във визията за стила, и за тези, които претендират за такова, защото те задават посоката на развитие в динамичния и постоянно променящ се свят на модата. Именно тенденциите са тези, които правят модата забавна, игрива, предизвикателна, подчертават нейния непостоянен и вечно търсещ характер. За есента и зимата на 2015 г. тенденциите прескачат през декадите на втората половина на XX в. – най-силните влияния продължават да бъдат от 70-те и 60-те години, следвани от 80-те и 90-те.

Първите пет тенденции са посветени на плавния преход от летния сезон към по-студените месеци. Неминуемо първи сред тях се нарежда най-популярният тренд от последните два сезона, включително и за предстоящия, a именно - Седемдесетте. Влиянието на бохо и хипи епохата бе сред основните и в четирите модни столици. Цветовете са топли и земни, дълбок оранж, маслинено зелено, горчица, кемъл, нюанси на кафяво и винено червено.

Акценти: ресни, пискюли, patchwork, кадифе, пелерини, бохо рокли, чарлстон, кюлоти.
Как да го носим? За да не изглеждате сякаш излезли от снимките от младостта на майка ви, използвайте по-пестеливо седемдесетарските акценти като ресни, пискюли и бохо принтове. Вместо това заложете на прекрасната есенна палитра и включването на велурени акценти, снабдете се с уютна пелерина, пончо или наметало, които излъчват умерено дозиран шик, както и с ненатрапчиви бохо аксесоари от естествени камъни като тези на SiddhArta. При чантите със седемдестарско излъчване безспорен фаворит продължава да бъде моделът Faye на Chloe. На мен лично не ми се дава четирицифрена сума, нито пък съм фен на аксесоарите от естествената кожа, затова предпочетох patchwork чанта от Parfois, която позволява интересни цветови комбинации за по-мрачните дни.
Seventies inspiration: Valentino Prefall 2015, Etro, Burberry Prorsum, Lanvin, Chloe, Fendi, Celine Fall 2015 (vogue.com); Art: Shiyuan Liu, From "Happiness" to "Whatever," 2015 (Top 5 Exhibitions in Shanghai, September 2015 (blouinartinfo.com)

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!