Как да пазаруваме сега с поглед към следващия сезон или тенденции Пролет 2018 г.

January 11, 2018

Първият моден пост за 2018 г. е за пролетните тенденции, макар и по-рано от обичайното. Реших, че е добре да ги преговорим отсега, за да ви улесня максимално при избора на покупки от намаленията. Знаете, често се увличаме да пазаруваме просто, защото нещо ни се струва изгодно, но впоследствие се оказва, че единствено събира прах в гардероба, защото е "so-last-season". Разбира се, освен тенденциите, има и редица други определящи фактори като материя, кройка, вашите нужди, как ви стои и т..н., но днес ще поставим фокус върху това, което ще се носи пролетта.

Две силни тенденции се пренасят от настоящия сезон, а именно - карето и деконструирания тренч. Карето през пролетта няма да е монохромното каре (Prince of Wales), което познаваме, а доста по-жизнерадостно с цвят, цветя и смели комбинации като при Marni и Balenciaga. Класическите карета все пак запазват своето място - виждаме ги при Burberry, Miu Miu, Alexander McQueen. Тренчът ще е отново връхната дреха на пролетта, колкото по-шантав и деконструиран, толкова по-добре, както може да видим при Celine, Alexander McQueen, Valentino, Balenciaga, Loewe, Maison Margiela. За предпочитане с дължина около и под коляното.
Изключително силна тенденция е спортната, но този път с ярко вдъхновение от 80-те. Почти всичко, което ви напомня на спортния екип на баща ви за ски или разходка в планината ще бъде тренди - ветроустойчивите анораци, шушляковите анцузи, чантичките на кръста, контрастните ципове и шнурчета. Прочитът на дизайнерите е от буквални 80-тарски интерпретации като при Gucci до близки до haute couture изпълнения като при Celine, Calvin Klein, Valentino, от добрия стар шушляк до революционни хай-тек материи. Микро тенденция, но със силен отзвук е завръщането на Bum Bag/ Fanny Pack, известна с печална слава по нашите ширини като диагоналка. Всичко започна със Supreme, а сега е при Balenciaga, Gucci, Marc Jacobs, Alexander Wang, Off-white.
Цветовете на пролетта варират от ярки до пастелни. При ярките продължава силното влияние на червеното от настоящия сезон, но както видяхме в Париж, жълтото сякаш взима превес. Пастелите доминираха Милано, а лавандуловото лилаво ще е омекотена тенденция  на обявения за цвят на годината от Pantone ултравиолет. Други тенденции, които запазват мястото си са флоралните мотиви, ресните, денимът от глава до пети, логоманията, прозрачните материи, райета, точки, блясък, пера...
Images: vogue.com

You Might Also Like

1 коментара

  1. Задълбочен и изчерпателен анализ, както винаги!
    Поздрави,
    Q

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!