Сезонът на колаборациите

August 21, 2017

Сътрудничество между марки за създаване на обща колекция не е новост, но последните сезони набира все по-голяма сила. Няма да е пресилено да се каже, че едни от най-вълнуващите събития в света на модата напоследък са белязани именно от колаборации между различен клас марки, всяка носеща специфичният си почерк в подобно сътрдуничество. Несъмнено Louis Vuitton x Supreme е тази около която се вдигна най-много шум, но днес ще обърна внимание на други три - HM Studio x Colette, adidas Originals x HenderScheme и HMxErdem. 

Парижкият концептуален магазин colette скоро ще затвори врати, за това и ексклузивната колекция за H&M Studio AW17 вероятно ще придобие колекционерска стойност. Деветте артикула са продължение на основната линия на дизайна за H&M Studio AW17, но включват специална цветова палитра на базата на типичното за colette синьо, както и графичен принт. H&M Studio x сolette ще бъде налична ексклузивно от днес, 21 август в парижкия концептуален бутик colette, както и в онлайн магазина им, в продължение на две седмици, заедно с избрани артикули от основната колекция H&M Studio AW17 преди официалния й дебют в магазините на H&M на 14 септември.

Няма да е необичайно ако не сте чували за Hender Scheme. Брандът е японски, фокусът е върху обувките, направени от изключително качествена кожа и с изключително внимание към детайла, известни в снийкър средите с репродукциите на Air Jordan IV и Nike Presto в nude версия. Съвместно с adidas Originals Hender Scheme разработва култовите NMD, Micro Pacer and Superstar. Моделите ще се продават в магазина на HenderScheme в Токио и избрани мултибранд магазини по света. Колекцията ще бъде в продажба на 02.09.2017 и ще включва 3 модела, всеки произведен в по 300 бройки, а цените са между $900 и $1000.
Тазгодишната дизайнерска колаборация на HM пък е с нетолкова популярния бранд Erdem. Дизайнерът Erdem Moralioglu споделя, че вдъхновението за колекцията е от неговата младост, английските филми, ТВ шоутата и музикалните клипове от 90-те, представяйки си група приятели в английски кънтрисайд за уикенда. За H&M Ердем създава за първи път в своята кариера и мъжка колекция, като е интересно дали ще пренесе така специфичните за него флорални принтове и романтични кройки и тук, ERDEM x H&M ще дебютира на 2 ноември в избрани магазини по света (включително на бул. Витоша 6), както и онлайн на hm.com.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!