The October Issue - Trends Fall 2015 - Glamorous nights

October 19, 2015

Втората част от прегледа на тенденциите за есента включва пет от тях, които са подходящи за мрачните и хладни дни. Някои от тях носят топлина и уют, други – допълват мрачното усещане, трети – внасят блясък за предстоящите празнични дни. Започвам с последния тренд представен във втората част на обзора във Fashion inside, тъй като повдига завесите над една от най-очакваните колаборации на сезона -  BalmainXHM.

Идващите месеци освен с по-ниски градуси, са белязани и с някои от най-значимите събития и партита на годината, така че поне един аутфит от тренда е задължителен. Бляскавите материи са силно застъпени и то не само за късните часове. Erdem, Dries van Noten, Mary Katrantzou и Marques ‘ Almeida  са вдъхновени от броката и тежките платове, взети сякаш назем от домашния интериор.  При  J.W. Anderson тенденцията отпраща букално  към 80-те, при Balmain е в най-ярката си светлина – ultra glamorous & sexy.
Акценти: брокати, пайети, лъскави материи, масивни колани около кръста, смели цветови комбинации– изумрудено зелено, охра, червено
Как да го носим? Умереността е ключова тук, защото е твърде тънка границата между блясък и безвкусица. За да не сбъркате заложете само на един бляскав акцент и избирайте стилни, а не евтини аксесоари (това важи особено за колани, клъчове, бижута). Моят избор е изцяло от предстоящата колаборация на Balmain и H&M – кожени байкърски панталони (които ще са много актуални и за пролетта на 2016 г.), червен purse за акцент, великолепен топ в охра с въжета  и златни детайли и черни сандали със същия мотив. Бижута в случая не са нужни, защото топът е достатъчно въздействащ.

Моите първи впечатления от досега с колекцията е за една много силна колаборация, която въплащава изцяло духа на Balmain - увереност, сексапил, сила. По-голямата част от нея отпраща почти буквално към модели на марката от предходни сезони, изцяло в тон с идеята на Olivier Rousteing да доближи Balmain до неговата "армия" от почитатели. Качеството е на високо ниво, специфичните тежки украси, бродерии, драпирания са налице. Официалният дебют на колекцията в избрани магазини на марката е на 5 ноември 2015 г., включително за България - на бул. "Витоша" 6.

Вдъхновение: Balmain Prefall 2015, Emilio Pucci, J.W. Anderson, Balmain Fall 2015, BalmainХH&M Fall 2015
Images: vogue.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!