The October Issue - Trends Fall 2015 - Fur Tales

October 23, 2015

Предвид функцията й да държи топло, кожата с косъм е сякаш винаги  актуална за хладния сезон, но към нея винаги трябва да се подхожда с особено внимание. От една страна класическите палта от естествена кожа не са най-добрия избор,  поради екологически, естетически и куп други причини. От друга – алтернативните имитации на кожа с косъм понякога изглеждат доста неавтентчино и откровено евтино. За есента на 2015 г. освен цели палта, изключително актуални са и всякакви детайли от кожа – най-вече яки, ръкави и джобове.
Акценти: яки, ръкави, джобове с косъм, цели палта с косъм, дори в ярки цветове.
Как да го носим? Фаворит на дизайнерите за есента на 2015 г. е кожената яка, която е най-функционалният аксесоар от тенденцията. Може да я носите като допълнение към палто, плетена жилетка, сако или дори рокля. 

Моят избор е дълга яка от изкуствена кожа, пристегната с колан в комбинация с вталено сако в пурпурен цвят. Независимо дали е палто, яка или акцент и колко добре изглежда животинската кожа, смятам че устойчивия, осъзнатия избор е само един и то е изкуствената кожа. Да, има имитации, които не изглеждат добре, но също има и такива, които не отстъпват на животинските кожи нито по външен вид, нито по качествени характеристики.  С носенето на естетствена кожа не изглеждате нито по-модерни, нито по-заможни, нито пък ви носи по-голям уют или комфорт. Единственото послание, което давате е, че една дреха е по-ценна от един живот, а това не е достойно за никого.

Вдъхновение: Jason Wu, Michael Kors, Gucci, Sacai, Marni, Bally, Lanvin, Louis Vuitton Fall 2015 , Miu Miu Spring 2016
Images: vogue.com; models.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!