Inspiration board 2012 - Borrowed from 2011

January 06, 2012

Borrowed from 2011/Какво да вземем назаем от 2011 г.?

1) collars/якичките – от ревютата до стрийтстайл блоговете продължават да бъдат основен акцент, независимо дали са семпли или богато декорирани.
2) print mixing/миксирането на принтове – очертава се като основен тренд за пролетта и лятото.От опарт (вж.Marni) до наслагване на флорални принтове (вж. Celine), от тропическа екзотика до patchwork ефект, докато 2011 г. викаше „Цвят!”, тази година ще бъде „Принт!”
3) geometry/геометрията – Двуцветните и трицветни минималистични комбинации с геометрични заигравки, които се наложиха предходния сезон, продължават да бъдат актуални. Модернизмът от 60-те години вдъхновява и през 2012 г. не само при облеклата и А-образния силует, но и при прическите с много обем и ретро букли.
4) massive jewelry/масивните бижута – обиците се превръщат в най-значимото бижу на сезона. Колкото по-големи, шарени и украсени, толкова по-добре.
5) sporty wear/спортния шик – бяхме го забелязали още през 2011 г., но за пролетта на 2012 г. ще бъде основен тренд.
Photobucket
6) hats/шапките – продължават да придават шик и колорит на всеки look. Наред с наложилите се вече бомбета, федори, жокейски шапки и шапки с широка периферия, очаквайте воалетки за постигане на ретро шик (вж. Jil Sander) и т.нар. visors за спортния look (вж. Givenchy & Balenciaga).
7) emerald green/смарагдово зелено – помните го от пролетната колекция на Gucci за 2011 г., един толкова красив и дълбок цвят, че нямаше как да не се наложи за по-дълго. Според style.com и съдейки от колекциите Prefall 2012 , показани досега, смарагдовото зелено в неговите вариации ще е предпочитания цвят за вечерните тоалети за есента на 2012 г. А и не забравяйте, че 2012 г. е годината на дракона и зеленото ще бъде основен цвят.
8) organza underpinning – прозрачните материи продължават да бъдат супер актуални, като този път се подават като подплата от полите. Нещо подобно видяхме в колекциите на Givenchy и Louis Vuitton за есента на 2011 г., а Marni, Jil Sander, Commun ги извеждат от тъмната страна и предлагат решения в бяло за пролетта.
9)cropped tops/късите топове – скъсяването на дължината на топовете продължава и за пролетта и лятото на 2012 г. открива цялата прелест на коремчето ви. Така че започвайте с коремните преси от сега :)
10)yellow/жълтото  - не успя да се наложи като основен цвят в цветната вълна, която ни заля миналата година.Патешкото жълто обаче вероятно ще бъде прегърнато като най-любимо от палитрата на меките пастелни тонове. Аз със сигурност ще заложа на него.

You Might Also Like

2 коментара

  1. Чудесен синтез (отново!)!
    Невероятна си <3

    ReplyDelete
  2. nice mix of images and colours :-)

    http://monsieurmauro.blogspot.com/

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!