My Sofia - На Design Exhibition във Flower’s&Co Gallery

February 06, 2017

Признавам досега все не успявах да стигна до Flower’s&Co Gallery, въпреки няколкото покани за стойностни събития там. Обещавам да поправя този пропуск още идващата събота, 11 февруари, когато в уютното й пространство ще се състои Designer Exhibition. Изложба, защото пространството е галерия - нещо повече от магазин, създадено с вкус и желание за представяне на смели дизайнерски решения. Зад Flower’s&Co Gallery стоят четири млади дами - Цветелина Кръстева - създател на идеята и моден селектор и Ирен Дикова - интериорен/ моден дизайнер и партньор в начинанието, подпомагани от Милена Серафимова и Ангелена Шатрова при организиранието на събития и маркетинга. За Inspiration Exists Цветелина или Flower Кръстева разкри вдъхновението зад Design Exhibition, какво ще е различното с други подобни събития,  както и бъдещите планове на Flower's & Co.

Откакто галерията съществува имаме две основни вдъхновения - артистичната мода и креативните български творци. Цялостната ни концепция се изразява в представяне на интересни автори с последваща тяхна изложба. До този момент се концентрирахме индивидуално върху всеки бранд, но отдавна се прокрадваше идеята за нещо по- голямо. Design Exhibition се роди спонтанно, в разговори. Искахме да направим нещо специално около 14ти Февруари, но в последствие се отдалечихме доста, поне чисто концептуално, от празника. В крайна сметка сътворихме първото по рода си артистистично и дизайнерско събитие. 

Ще представим перфектната комбинация от внимателно селектирани артисти, дизайнери, писатели, музиканти и гастрономи. Ще се постараем да срещнем посетителите с част от артистичният елит в страната ни. Доста хора ни питат дали в подзаглавието "Old Gods&Newborn Creators” има противопоставяне или примественост. Всъщност това е метафора на идеята ни да съберем на едно място утвърдени през годините имена и чисто нови прохождащи таланти. 

Галерията отвори врати през декември 2014. От тогава посрещаме и представяме невероятни таланти, повечето, от които са самоуки! Това за нас е голяма муза и задвижваща сила. Всички, с които сме се срещнали и сме контактнали до момента са безкрайно позитивни, с невероятен усет, хъс и идеи. Пожелаваме си това събитие да стигне до максилен брой хора, които да се докоснат и усетят искрата на всеки творец.Ние от своя страна обещаваме да сме неуморни в търсенето и откриването на все повече такива 

Сред селекцията попадат KNAPP, бижутата на Искрен Лозанов, овърсайз плетивата на MINTY, тениските на Bloom stars, чорапите KrakMe. Но дори само за бутилка малиново вино от Трастена си заслужава да се отбиете. Галерията се намира в Rainbow Plaza, ул. Атанас Дуков 29.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!