Baby Style Diaries - Nuna - функционалност и дизайн в едно

September 02, 2016

В последните седмици на бременността изчетох доста в търсене на най-подходящата количка, но едва когато тръгнах по магазините си дадох сметка колко труден може да бъде избора. Тогава случайно се натъкнах на напълно различна количка, лека, маневрена, лесно сгъваема, с изчистен приятен дизайн, подходяща от новородено с напълно легнало положение. Прочетох доста отзиви, изчаках момента на раждането и в крайна сметка реших, че това ще е количката. Вече 6 месеца по-късно нито веднъж не съм съжалила за избора, независимо от ширещото се мнение, че с тези малки колела не е подходяща за нашите разбити тротоари. 

Веднъж докоснал се до продуктите на Nuna, трудно можеш да не попаднеш в плен на микса от функционалност, качество и дизайн. Холандската марка е заложила на концепция, покриваща всички най-важни моменти от живота на бебето с основни елементи -  количка, столче за кола, легло, столче за хранене, шезлонг. Концепция с футуристично намигване и чисти линии, основаваща се на здрави и подходящи за бебето материи, лекота за използване и пренасяне, успешно адаптиране във всеки стилен дом. Не случайно продуктите й са носители на над 90 награди за дизайн. Не на последно място цените са достъпни, идея по-високи от средния клас, но предвид здравината и функционалността, напълно приемливи.

Evening Standard нарежда Nuna Pepp Luxx на първо място сред леките колички. Нейните преимущества са в маневреността - управление дори с една ръка и преносимостта - сгъване с едно движение, побиране и в най-малкия багажник, лесно качване и слизане дори и в градския транспорт.  Леглото Sena е тип travel cot с две нива, сгъва се до компактни размери и се побира в чанта, удобна за път. Вписва се чудесно в интериора, без излишни шарении, осигуряващ пълно удобство и пространство на бебето да играе и спи. Топ продуктът на марката е шезлонгът Nuna Leaf, който е печелил не една награди за дизайн. За разлика от повечето шезлонги на пазара, издържа до 60 кг. и се превръща в удобен стол за порастващото дете. Няма излишни електроники, а само инерционно люлеене на листо, залюляно от вятъра. Това, което ме възпря да го купя е факта, че ни трябваше лесно преносим шезлонг, докато този е с масивна стоманена рамка. Все още обаче тайно го искам, защото е разкошно допълнение за всяка детска стая.
Nuna не е непозната на българския пазар, макар че досега не съм срещнала друг с количка като нашата. От Nuna Bulgaria споделиха, че вече 6 години Nuna е харесвана и търсена марка, особено в официалния магазин на вносителите - sladurite.com във Варна. Клиентите изключително много ценят стила, удобството, практичността и издържливостта на продуктите на холандската марка. В сайта е наличен почти целия предлаган асортимент, често организират промоции, а доставката над 300 лв. е безплатна. Аз, която не съм фен на онлайн пазаруването, поръчах Nuna Sena докато се излежавах на един хамак на южното ни черноморие и само след 2 дни ме чакаше у нас.

Продуктите на Nuna са подлагани на екстремни тестове за издържливост. Шезлонгът Nuna Leaf и Nuna Leaf Curv издържат тегло до 60 кг., столчето Nuna Zaaz издържа до 100 кг., второто ниво на леглото Nuna Sena е тествано до 35 кг., количките Nuna Peep и Pepp Luxx са тествани до 130 кг. Изминати са 3000 обиколки с нея, като на всяка обиколка е сгъвана и разгъвана, а тапицерията на количката е търкана с кожена маратонка до скъсване на маратонката. Текстилът на всички продукти Nuna е със сертификат Oeko-Tex® Standard 100, който е унифициран стандарт за качество, екологичност и безвредността на текстила. Тапицерията на Nuna Leaf и Leaf Curv е сертифициран 100% органичен памук.

Не е нужно да инвестирате сума за лек автомобил, за да се сдобиете със стилни бебешки артикули. Важно е да изходите от конкретните ви нужди, от вашия лайфстайл, защото детето ще го допълни, а не промени изцяло. За тези, които са динамични градски личности, обичат пътешествията, изчистения дизайн, качествената изработка, устойчивите продукти, създадени с мисъл и грижа, Nuna е един отличен избор.

You Might Also Like

1 коментара

  1. Това синьо-зеленото е кърпата Dragon на Lemonical :)

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!