Pregnancy style diaries Part 1

February 15, 2016

Бременността е особен и специален период от живота на една жена. От една страна е магичен и неповторим момент да усещаш зараждащия се живот в теб. От друга - е време на предизвикателство за тялото ти, което се променя интензивно под натиска на хормоните и растящия плод, както и за самата теб и твоето възприемане на тази промяна. Модата и стилът остават на по-заден план на фона на ежедневните грижи и неразположения, но пък жената има особена необходимост да се чувства красива и привлекателна и в такива моменти. 

Стилът по време на бременността е подложен на изпитания - дори при най-лекия й вариант, при който до 5-6 месец промените са незначителни, а старият гардероб е в употреба. Предизвикателствата идват с напредването последните месеци и вълненията покрай наближаващото раждане. От самото начало мисълта за сектора с дрехи за бременни не ми се нравеше и не съм го ползвала - предпочитам избор на номер-два по-големи от обичайните, но пък с опцията да се носят и впоследствие, а не само няколко месеца.Също така заложих на обем в горната част, без плътно прилепнали рокли и дрехи, подчертаващи нарастващото коремче. 

Сега в последните седмици преди раждането ми се иска да систематизирам няколко идеи за аутфити през бременността под името Pregnancy style diaries за всички дами, които искат да изглеждат добре и през този вълнуващ период, но им липсва вдъхновение.

Almost YEEZY inspired е вдъхновен от нашумялото ревю от Ню Йорк на последната колекция на Кение Уест. Не съм му фен, не мисля че заслужава шумотевицата с дизайна, който предлага, но този easy outfit ми напомня за него. Основното тук е удобството, което през бременността е особено важно, приятните материи - в случая деликатна вълна и цветовата палитра - от ванилия до карамел.

Вторият аутфит е подчинен на принтовете, като те са ваш приятел през бременността. Разбира се трябва да се има предвид че някои като точките чисто визуално могат да допълнят обем към силуета, вместо да го обират, както правят вертикалните райета.Пончото е изключително практична и полезна дреха тези месеци, за която гласувам с две ръце. 

Третият аутфит залага на цвят и на наслояване на различни материи. Сакото е oversized с кройка на блейзер, блузата е ефирна и асиметрична. Яката от косъм е ярък акцент. Изобщо акценти като едри бижута, шалове, шапки са препоръчителни при по-обрана и едноцветна визия.

You Might Also Like

1 коментара

  1. Ей, как ме усмихна тази (умело прикрита) хубава вест :) Пътят по който вървиш и това, което ти предстои е прекрасно! А когато човек има вдъхновение и усет, те сами пробиват и често биват изразени по възможно най-добрия начин, дори в "особени" и натоварени моменти като бременността и майчинството. Желая ти леки последни седмици ПРЕДИ и още по-хубави първи седмици СЛЕД появата на новия ЧОВЕК!

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!