БалКоН - Monstera obsession (2)

January 07, 2016

Преди време бях споделила за моето влечение към листото от монстера. Докато се рових за вдъхновения от разнообразни кухни попаднах на една, при която няколко екзотични листа са поставени в рамки като декорация на стената. Идеята ми допадна, като през моята призма фокусът е изцяло листото от монстера, което да бъде мотив на снимки, картини, принтове. С картината се залових сама, тъй като рисуването ми е страст от малка. Използвах 3D платно, а за снимките и принтовете избрах рамки RIBBA от IKEA със същата дебелина. След като кухнята бе готова обаче, не видях необходимост от допълнителни акценти по стените – както вече писах, плочките бяха напълно достатъчни. 

Възможните варианти се сведоха до антрето, което в моя случай представлява голям дълъг коридор, без естествена светлина. Именно антрето беше основната причина за стартиране на ремонта, защото бе с изключително 70-тарска соц визия с дървена ламперия по стените и мозайка на пода. Като вход към дома и основна артерия към прилежащите стаи създаваше впечатление за пълна анахроничност с визията на останалите помещения. Ламперията задушаваше пространството, мозайката създаваше студенина. За това и промяната тук е най-голяма – с изчистени бели стени, вграден гардероб (тип стена, без дръжки) и гранитогрес, имитация на паркет на пода (обединяващо звено с другите помещения, които са с естествен паркет). Черно-бялото райе е акцент, но и продължение от хола, като прави своеобразен разрез на апартамента.

Първоначалната ми идея за антрето бе за по-ярък попарт облик, подобен на хола, реновиран преди няколко години. Но просторът, който се откри с белите стени и изчистената визия, ме завладя по-силно. Втората част на коридора обаче трябваше да съдържа всички необходими функционални атрибути на антрето – място за сядане, място за ключове и аксесоари, място за закачане на дрехи, без да се вписват в традиционните представи на вградени шкафове или портманто. Заложих на това, с което разполагам – етажерка и долап за обувки (който с плетена възглавница се превърна в удобен стол), както и на уюта на дървото, което прекрасно кореспондира с пода. Добавих две закачалки от лимитираната серия NIPPRIG, на които така и не успях да намеря място досега. Едната бе в зелено и вместо да я пребоядисвам реших, че е добър акцент за най-тъмното пространство в апартамента, в което така или иначе растения или цветя няма да виреят. И ето че и моята monsterа obsession wall си намери естествено място. Един малък балкон в антрето на моя дом :)


You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!