Различният Коледен списък

December 14, 2015

Коледните празници са специално време от годината, когато копнеем да бъдем обградени от любими хора и да покажем колко държим на тях, да се почувстваме специални и удовлетворени от положения труд, да се отпуснем и отдадем на наслади. Масовата еуфория обаче често ни отнася в следването на консуматорски модели, които до голяма степен ни отдалечават от идеята на празника. Безкрайни пазарувания, часове в задръсвания, препълнени маси, опустели портфейли, ненужни покупки, бездушни подаръци, отлетяло време... За да превърнете празника в специален и запомнящ се не е нужно да похарчите заплатата или спестяванията си, а да вложите част от себе си – малко желание, малко въображение и много любов. 

Комбинирайте със стил 
Декември е месецът на коледните партита, съпроводени с неизбежното женско вълнение „какво да облека?“. В желанието си да се почувстват специални на празника и на тържествата около него, дамите често прекаляват в опитите да са различни, атрактивни и провокативни. Сред водещите тенденции за сезона са дантелата, бляскавите и прозрачни материи, рокли с фини презрамки, голи рамене. Основни правила са голият гръб или дълбокото деколте да не са за сметка на подаващ се силиконов сутиен, обемът в прическата - на вафли в косите, токчетата – на безпомощна походка, ефирната коктейлна рокля – на тежки бижута, неподходящо бельо или чорапи (особено чорапогащници с телесен цвят). Дизайнерите залагат на интересни акценти – при Dior е фишу около врата, при Gucci- декорирани ръкавици, при Saint Laurent – тиара, при Proenza Schouler – мрежести чорапогащници. Детайлите са от решаващо значение за официалния тоалет, така че не ги пренебрегвайте.
·         Декорирайте с фантазия
Оставете пластмасовите гирлянди, изкуствените елхи и нелепи декорации в миналото. Почерпете вдъхновение от природата, разходете се до близката планина или парк, съберете съчки, клончета и шишарки. Оттук нататък всичко е въпрос на вкус и въображение, а идеите са безброй – свещи с канелени пръчки, буркани и клони с декорация, „венец“ от любимите снимки от 2015 г., гирлянди с жълъди, дори плетени кашпи с коледни лампички. Заложете на красотата на естествените материали при декорирането на дома си, които придават несравним уют и топлина.
·         Подарявайте въображение
Подаръкът е въпрос на отношение и често казва много. Както за вас, така и за този на когото подарявате.  Преди всичко покажете вашето внимание с подарък, който отразява човека, за когото е предназначен – ваучер за масаж или за скок с парашут, астрологична карта, гривни с полускъпоценни камъни, съобразени с темперамент и зодия, така популярните напоследък книги за оцветяване от възрастни, които имат доказан релаксиращ ефект -  има безброй оригинални подаръци, които да накарат вашия приятел да се почувства специален и обгрижен. Задължително е да оставите и своя почерк при опаковането на подаръка, понякога един малък жест означава много повече от скъпи, но ненужни и несъобразени покупки.
·         Внесете живот в дома си
Коледа е празник на новия живот. Отрязаните елхички не са. Изкуствените също. Ако искате да усетите аромата на елхата вкъщи, купете си такава в саксия, грижете се за нея и след празника я засадете навън, където й е мястото. Ако това ви се струва твърде много като усилия и време, може да я заместите с прекрасна Коледна звезда или друго вечно зелено растение, което да отглеждате у дома.
·         Експериментирайте в кухнята
Често крайният резултат от коледните празненства е преяждане с всевъзможни храни, няколко килограма в повече и усещане за тежест в продължение на дни. Защо вместо това не си подарите различно изживяване с балансирано меню, подготвено с мисъл и грижа от вас. Вегански бонбони с ядки, фурми и канела могат да заменят  шоколадови и захарни изкушения, мъфини с лимец и късметчета – мазните готови баници, лесни домашни меденки – тежките готови десерти. С подходяща декорация и сервиране, може да оставите у  гостите си незабравим коледен спомен.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!