6

December 03, 2015

Точно преди 6 години Inspiration exists се материализира от идея в реалност. Тогава изпитвах остра нужда от ежедневено вдъхновение и създадох блога най-вече като източник и катализатор на такова. За мен. Постоянството, както и цитатът от Пикасо, избран за мото, твърдеше, бе от решаващо значение, защото то, вдъхновението, идваше и си отиваше. Нерядко бе замествано с периоди на отегчение, безпътица, дори отчаяние. Днес, 1690 поста по-късно, съм доволна, че започнах и не прекъснах през всички тези години, че блогът все още съществува, а и вдъхновението с него. Че не съм предала принципите си, че не съм го превърнала в поредния маркетингов експеримент, че не се увлякох от манията за трескаво набиране на последователи и "фенове". Че запазих същността му да отразява преди всичко мен и моите вкусове, моето вдъхновение и вълнения, моите интереси и страсти.

Имам идеи, разбира се, за един "пораснал" блог, който да влезе в "първи клас" с целия подобаващ дизайн, графично оформление и всички атрибути. Но моето разбиране все още е, че основния смисъл на блога, на моя блог в частност, е да вдъхновява и това не е функция на това как изглежда, а на това какво казва и показва.

Блогът за мен е странично занимание, един вид артистично хоби, което балансира не толкова артистичния ми делник. Освен че покрай него срещнах много интересни хора и създадох топли приятелства, блогът ми помогна да развия уменията си в различни сфери. Насърчи ме да пиша повече, да снимам повече, да обработвам снимки, да не спирам да рисувам, да фантазирам, да мечтая... Разви вродената ми любознателност, визуалната и естетическата ми култура, компютърните ми умения...За финал и като пожелание - правете повече различни неща от тези, с които сте свикнали, излизайте от зоната си на комфорт, изберете си хоби и бъдете постоянни, не спирайте да се развивате и да пораствате, не само от към години, а от към спомени и опит :)

You Might Also Like

1 коментара

  1. You have such an interesting blog. Thanks for sharing. I'm a self-help blog author and reading blogs is my hobby and I randomly found your blog. I enjoyed reading your posts. All the best for your future blogging endeavors. Please keep in touch with me in Twitter, @selfhelpnemonik

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!