Trends to Watch Spring 2016 - Milan FW

September 29, 2015

В Милано обичат да се плъзгат на ръба на кича и добрия вкус, като и този сезон не изневериха на тази традиция. За разлика от Ню Йорк, тук краката бяха на почит, плътта също, като най-добра колекция в тази посока (а и изобщо в кариерата, според оценката на повечето критици) отиде при Донатела Версаче. И все пак, поне за мен, в Милано имаше една колекция, различна от всички останали откъм идея, изпълнение и детайли и това беше Gucci. Всичко останало залагаше изключително много на ярки цветове, принтове и морско вдъхновение.

Bold colors - Смелото съчетаване на цветовете бе във вихъра в Милано, като най-добрите примери бяха при Marni - с т.нар. primary colors, подплътено с обем, много арт и по Мондриански. Други сполучливи комбинации се забелязоха при Versace, Au Jour le Jour, Missoni  и др.
Matchy matchy - Костюмите от две части с идентичен принт също се откроиха като актуални за следващия сезон - отново при Versace, Marni, Gucci, Roberto Cavalli (където Peter Dundas направи неубедителен дебют) и Dolce & Gabanna (които сътвориха мишмаш от всичко правено последните сезони, бродирано патриотично с надписи от мечтани италиански дестинации).
Sea food - морското вдъхновение премина като бриз през редица колекции - Max Mara, Dolce & Gabanna, Ports 1961, Emilio Pucci, но като най-впечатляващи откроявам роклите с мидени черупки на Fausto Puglisi (като изключим каубойските ботушки :).
Images: vogue.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!