Trends to Watch Spring 2016 - Femininity with Latin Twist at NYFW

September 17, 2015

"Медитацията" по подиумите на Ню Йорк свърши и последните два дни се наблюдаваше по-голямо разнообразие, възвръщане към женствеността и така очаквания латино привкус, зададен от колекциите Resort 2016. В контекста на вчерашния ми "бананов" пост, Lazaro Hernandez, един от двамата дизайнери зад Proenza Schouler, споделя за колекцията Пролет 2016 г., че и те са се вдъхновили от бананите -“We were looking at bananas, things that peel away from the body.” Proenza са ми слабост и винаги в моя топ 3 на дефилетата от Ню Йорк, като едни от най-добрите генератори на идеи отвъд океана. Латино полъхът в заголените рамене, воланите, панделките, матадорското червено бяха пречупени през призмата на новаторското в детайлите така, както само двамата зад Proenza умеят.
Вчера Michael Kors също заложи на латиното в своята леко "шизофренична" колекция, която по-скоро наподобяваше на две, странно обединени в една. Кохерентността липсваше, както и общата идея, но латино частта, отново с преобладаваща палитра от червено, черно и бяло, набори и къдри, беше ОК. От втората част с носталгия към седемдесетте и обрана палитра, единствено отличавам шоколадовия бански, който признавам е pure perfection. И Kors, и Proenza, се отчетоха не само с един релаксиращ аутфит в бяло от глава до пети, което въпреки латино привкуса, продължава да води като основна тенденция за пролетта.
Казват че "три правят тенденцията" и трети в латино вдъхновението подреждам Peter Copping за Oscar de la Renta, който наистина се справи блестящо за дебют  и за наследството на de la Renta, което по принцип не ми е от любимите (изобщо не си падам по крайно феминизираните изтънчени американ стайл колекции тип "Дързост и красота"). Но..британецът е научил много в неговата дъълга биография в Christian Lacroix, Sonia Rykiel, Marc Jacobs и Nina Ricci, педантичен е в детайлите, вдъхновението, изпълнението. 

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!