Parfois Trends AW 2015

September 24, 2015

Parfois попаднаха в полезрението ми още с откриването на първия им магазин в България през 2010 г. Оттогава се сдобих с порядъчно количество бижута, чанти и други аксесоари на португалския бранд. Последните сезони дизайнът определено започна да следва по-отчетливо тенденциите при водещите марки. Есента на 2015 г. е под мотото "В светлината на прожектора", а асортиментът е обособен в 5 основни тенденции:

  • Oriental Express - цветове: сиво, синьо, лилаво и кафяво, горчица и бургунди; акценти: бродерии и брокат, велур и мотиви със змийска кожа, комбинирани с камъни, мъниста и пайети; бижута: перлите, окъпани в нюанс на състарено сребро, хематит 
  • New Romantic – пренася етно вдъхновението от лятото; акценти: вълна, кожа и естествен велур, съчетани с ресни, пачуърк и избродирани цветя, ръчно изработени в Индия материи; бижута: полускъпоценни и истински камъни с блед, матиран златист завършек. 
  • Female Warriors – цветове: тъмно синьо, бургунди и зелено; акценти: релефна повърхност, минималистична естетика, изчистени линии; бижутата: тел, камъни и дървени елементи, матиран, златист завършек. 
  • Retrofuture - цветове: пастелните тонове са миксирани с по-тъмни цветове и кожа с метален завършек; бижута: напукан ефект на пластмасата. 
  • Playful Minimalism - цветове: наситени, съчетани със зеброви принтове и стилизирани форми. акценти: изкуствена кожа, косъм и лак; бижута: обемни колиета със смел дизайн и камъни, имитиратщи минерали, завършек на състарено злато.
Както сами може да се убедите в следващите кадри от каталога на марката, предлаганите модели за есента са стилни, тренди, с разнообразие, удовлетворяващо всеки вкус. Друго съществено предимство е съотношението дизайн-функционалност-качество-цена, защото повечето от нас си мечтаят за чанта на Chloe, Celine или Proenza, но истината е, че подобна придобивка едва ли си струва няколкомесечни лишения. Не на последно място - за тези, които избягват аксесоарите от животинска кожа - голяма част от чантите са от изкуствена, но обработена деликатно по начин, който оставя разликата единствено за познавачите. Магазинът в София е в Mall of Sofia, а за повече подробности може да посетите страницата на Parfois Bulgaria в Facebook.
Images: parfois.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!