More from Paris FW - Celine, Chloe, Stella McCartney, Haider Ackermann, Isabel Marant and Saint Laurent Fall 2014

March 07, 2014

Погледите в Париж традиционно са отправени към три от марките, доказали се последните сезони като фаворити на женската част, а именно: Celine, Chloe и Stella McCartney. И трите дизайнерки обаче, поне лично за мен, са далече от най-доброто, което сме свикнали да очакваме от тях. Разбира се налице са няколкото must haves, по които тайно да копнеем – разкошните бледи палта при Chloe, декорациите от ципове при Stella McCartney, дълбоката цепка на бедрото при Celine.
Имам слабост към Haider Ackermann, но и неговата колекция не ме грабна този път. Традиционните за него наслоявания са налице, но този път в доста тъмна, земна гама, без ярки акценти.
Коментарите за колекцията на Isabel Marant  са положителни – критиците смятат, че дизайнерката отново е намерила успешната формула, която я изведе на преден план преди няколко сезона. Marant остава вярна на себе си и нейното момиче отново е вдъхновяваща бунтарка – този път скини джинсите над глезена са заменени от по-широки кожени панталони, но тук са и по-финните рокли, и по-бокси кройките в горната част. Земната гама е овладяла колекцията с приглушени нюанси на зелено, кафяво и сиво.
Шестдесетте години се очертаха (за пореден път) като основен източник за вдъхновение за колекциите за есента на 2014 г. Сякаш няма друга епоха, която да инспирира. Колкото и да ми допада Hedi Slimane и с цялото признание за приноса му в модата до момента, струва ми се че показаното в Париж от Saint Laurent за есента на 2014 г. отново е несериозно за марка от такъв ранг. И все пак формулата на Slimane е печеливша - Saint Laurent бележи сериозен ръст на продажбите, откакто е начело, а тази колекция, поне според критиците, се очертава за най-добрата му досега.

Images: style.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!