Favorites Fall 2014 - Sacai

March 13, 2014

Sacai е японски бранд, основан през 1998 г. от Chitose Abe. Преди това тя трупа знания и опит при Rei Kawakubo в Comme des Garçons и Junya Watanabe. Дизайнерката признава, че Sacai е посветена на нейния вкус и предпочитания, не е типичния японски дизайн, а в много по-голяма степен има разностранни влияния:
"Every designer has their own taste," Abe says. "Rei understands that fashion is a business, but you have to balance it with creating what you like. She always told me that you have to be your own designer and create what you want. So I knew it had to be something I wanted to wear. Sacai is really about me." 
Създаване на неочакваното от очакваното – това е формулата на Sacai. Abe експериментира с нови материи, но вече акцентът в колекциите не е в комбинирането на различни елементи от класически кройки и платове, колкото до съчетаването на мъжкото и женското начало в силуетите.
От 2011 г. колекциите на Sacai  са показвани в Париж и бързо печелят одобрението на модните познавачи. Показаното за есента на 2014 г. отвежда марката на ново ниво с безспорно най-вдъхновяващите връхни дрехи за следващия сезон. В едно са комбинирани палта, байкър якета, пухенки, обилно декорирани с монголска агнешка кожа, но резултатът не е претрупан и хаотичен. Напротив  - структурата на наслагване на разностранни елементи е изчистена и зряла, събирайки най-много овации от видяното в Париж през март.
Images: style.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!