Favorites - FREYA /YVAILO Fall 2014

February 28, 2014

FREYA е петата колекция на YVAILO. Две години след старта на YVAILO напредъкът е повече от впечатляващ – с ясно изкристализирана концепция, кохерентност и изключително внимание към детайла. Самият дизайнер - Ивайло Серафимов, я интродуцира като „най-тъмната, семпла и изчистена колекция“ на YVAILO. И наистина колекцията е мрачна, сексапилна, и много чувствена, но зад целия мрак има и много важни, и светли послания.
Първото е тях е отказът за употреба на каквито и да е животински кожи, което е посока, избрана от бранда неслучайно. Докато на подиумите липсата на креативност последните сезони се компенсира с широка употреба на животинските кожи в почти всяко ревю, то YVAILO прави смела и безкомпромисна стъпка напред. Същевременно кожата присъства в колекцията, не отстъпвайки по никакъв начин на качеството на естествения материал. Моят абсолютен фаворит е драматичната черна кожена пола, тип русалка.
Второто е вниманието към детайла и към качеството на материите. Зад всеки плат има история, избор с много внимание и грижа. Изкуствената кожа и вълната е от Нова Зеландия, полиестерът е от Япония, вискозата от Италия. Принтът на рози е изцяло проект и дело на YVAILO.
Третото е, че 10% от стойността на всяка продадена дреха ще отиде в полза на фонд за опазване на дивия живот. Това е поредното послание на YVAILO, че промяната започва от всеки един от нас, че развитието и бъдещето ни са функция на нашето действие или бездействие днес. Повече за Иво и за вдъхновението зад колекцията може да намерите в чудесно интервю тук.

You Might Also Like

1 коментара

  1. Страхотна колекция, послания, история! Чудесно е, че има вдъхновяващи дизайнери като Ивайло!

    Честита Баба Марта! :)))


    www.styleinspiratrice.com

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!