My Sofia - “14 дни детокс” или как да кажеш на тялото си “Благодаря!”

June 07, 2013

Както вече споменах представянето на есенната колекция на H&M беше изключително приятно и поради срещата с една вдъхновяваща дама, посветила се на здравословното хранене и неговите ефекти върху здравето. Надя Петрова е холистичен нутриционист, получила образованието си в Канадското училище за натурално хранене, която освен че поддържа изключително красивия и полезен блог Nature Insider, има зад гърба си и две книги посветени на храненето. Промоцията на втората - “14 дни детокс” или как да кажеш на тялото си “Благодаря”, се състоя снощи в книжарница Greenwich в София.
В поста посветен на Детоксикацията и диетите, отбелязах колко важно е значението на детокса. Факт е, обаче че в преобладаващата си част подходът и към детоксикацията, и към диетите, е погрешен и оказва повече вреди отколкото ползи. Книгата е с фокус върху правилната детоксикация, но съдържа изключително полезна цялостна информация за здравословното хранене. Според авторката проблемът с повечето диети, е че не се взимат под внимание токсичните отпадъци акумулирали се в телата ни през годините и складирани под формата на мазнини. Затова и правилният подход към загубата на тегло не е диета, а детоксикация на организма, защото след като се отърве от вредните токсини и химикали, тялото ще започне да работи за постигане на желаните цели. Надя залага на доказани здравословни режими - суровоядството, безглутеновите диети, соковия режим и др., като разработва своe уникално 14 дневно пречистване на организма. В книгата се съдържат и 45 рецепти, с които по-лесно да се премине през режима детокс, в унисон с философията на авторката, че храната трябва да бъде вкусна, лесна за приготвяне и да гали окото, по същия начин, по който подхранва тялото.

Едно от най-важните послания на книгата е, че независимо дали искаш да преброиш болест, да свалиш някой килограм или просто да се почувстваш по-добре, „ти, винаги можеш да направиш едно нещо – да вземеш съдбата си в свои ръце и да промениш начина си на хранене … Това е начинът да се будиш пълен с енергия сутрин и да положиш началото на новото си тяло – здраво, стройно и красиво“.
Photos: Nature Insider

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!