Inspiration board - December 2012

December 05, 2012

Макар и със закъснение изпращам с облекчение злощастния ноември и приветствам декември и първите снежинки. Да, може би не е месецът, който вдъхновява за експерименти с тоалетите предвид минусовите градуси, но пък от друга страна – коктейли, празници, пътувания - гарантират много динамика и разнообразие. И за капак – края на света :)

1) Месецът започна с изненадващата, но циркулираща от известно време новина за новото назначение в Balenciaga. Alexander Wang поема поста на Ghesqiere и модния свят си задава въпроса до колко комерсиалния младежки идол Wang ще може да отговори на утвърденото майсторство и перфекционизъм в Balenciaga. Времето ще покаже, а моята нагласа е напълно положителна. Wang е много талантлив и предизвикателствата, които утвърдената модна къща ще му предложи, са сигурен тест за бляскава кариера и оттук нататък.
2) Събитията през месеца са с висока концентрация, като още в неделя стартираха с изключително сполучлив Culture beat Pazar. На 6 декември в шоурума на Нели Митева на Иван Асен 22 ще бъде представена темата DÉCO – digital. Събитието връща лентата към началото на миналия век, когато светът полудява по джаза, сюрреализма, късите прически и Коко Шанел. Участват YOD by Яна Дворецка, HAM & EGGS, minty, Jar & Jam, nelmit, VЯRA, Friction Code, Mystic Bulgaria, Диляна Иванова, Инна Габровска, Динка Якимова-Касабова, Юлияна Янъкова, с аксесоари ще видим Калина Чанкова, Нева Балникова, Джина Шеовска и artishock. Гост-дизайнери от Македония са Росица Мршич и CHIC UndercoWear.
3) Givenchy Menswear Prefall 2013 – кожа, карета, кучета (този път добермани). Не, не ми е омръзнало, обичам Givenchy :)
4) Hair issues - от дълго време се чудя за преливането на косата, като ако нещо накланя везните в посока експеримента е тази снимка с най-очарователното преливане на тонове, което съм виждала.
5) Зимата, снежинките и планината или колко е ужасно да има сняг в града :) Тази година ще си спестя мрънкането и се надявам да наваксам с карането.
6) KNAPP Postwar collection – предполагам повечето от вас са чували за една от най-прогресивно развиващите се български модни марки – KNAPP. Последната им, следвоенна колекция, ни потапя в разкошна есенна палитра с женствени кройки и футуристични бижута на Милко Бояров. Цялата колекция можете да видите тук.
7) Hannelli as a skater girl – поредното потвърждение, че уличният стил, силно повлиян от градските субкултури, екстремните спортове и унисекс микса, оказва все по-сериозно влияние. Не само аз съм се увлякла по него в последните постове, но и една от най-приятните и стилни блогърки Hannelli е заснела много стрийт сесия за Vogue, вижте тук.
8) През декември коктейлите са много, а коктейлните рокли никога достатъчни. Моя фаворит засега е тази черна красавица с бял асиметричен надиплен акцент, напомняйки разкошната колекция на Balenciaga за пролетта (www.zara.com).
9) За финал припомням едно мое любимо рекламно лого от миналото "Don't immitate, innovate", изразявайки съжаление, че срещам все по-малко оригинални идеи и все повече копиране, завоалирано под посредствена форма. Но пък приветствам креативни, пълноценни и готини български проекти като Stinky например. Техният каталог за 2013 г., заснет от Мишо Новаков, може да намерите тук.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!