Inspiration board - April 2011

April 01, 2011

1. Spring, Easter, what more?

2. Mod fashion inspiration - a "fashion-obsessed and hedonistic cult of the hyper-cool";
3. Transform – international student exhibition in the National Foreign Art Gallery, Sofia, from 6th April till 8th May;
4. A movie to be seen againMalena;
5. Favorite - Celine bi color bag;
6. Must have– green mini skirt from Zara;
7. Zara colorful pouches;
8. Favorite blog for the month
Zarna’s runway and her unique beautiful and eclectic style.
9. „What is the modern way to speak about size?”
– see the post by the Sartorialist and the controversy it has arisen;
10. Maple syrop, lemon diet and detoxication;

Photobucket



1. Пролет, Великден, какво повече ни трябва? Като добавим и обещанията за почти летни температури, Април започва обнадеждаващо и се надявам да донесе повече положителни емоции и вдъхновение.

2. “Mods” Казват, че влиянието от 70-те отстъпва на това от 60-те и се зарових в автентични снимки от този период на едно култово течение – модернистите или за кратко “mods”. Комбиниращо елементи от италианската, френската и американската култура и мода, стилът на “mods” е уникален, еклектичен и източник за вдъхновение на дизайнери и творци.

3. ТРАНСФОРМ – от 6 април до 8 май 2011 г. студенти от десет художествени академии и университети от Югоизточна Европа ще представят свои творби (живопис, скулптура, графика, мултимедия, приложни изкуства, дизайн, фотография, дигитални изкуства) в Националната галерия за чуждестранно изкуство;

4. Филм, който да гледам отновоМалена. Ако сте пропуснали шедьовъра на Торнаторе е време да наваксате.


5. Ако можех да имам…
- бих искала тази двуцветна чанта на Celine;

6. Задължително попълнение – зелено мини в изумруден цвят от Zara;

7. В отговор на нашумялата синя чанта на Celine, която Тейлър Томаси разходи из модните седмици, Zara пуска своя линия от симпатични ярки чантички, чудесен акцент за вечерен тоалет или за небрежна разходка.

8. Любим блог този месец – екзотичната Зарна от Zarna’s runway и нейният неподправен еклектичен шик. Тя умело борави с цветове и материи, създава неподправени колор блок комбинации с индивидуален почерк и е истински източник на вдъхновение.

9. „Какъв е модерния начин да говорим за размери?” това е въпросът, който авторът на The Sartorialist Скот Шуман дава в отговор на стотиците нападки от две публикувани снимки на блогърката Анджелика и най-вече коментара към тях .Мнозинството от близо 1000 коментара оставени под двете снимки на обвиняват Шуман в нетолерантност, дори грубост, най-вече за употребата на прилагателното “sturdy” (як, набит, здрав) за краката й. Думите звучат грубо за някои, извадени от контекста, но като цяло посланието на Шуман е в посока, че дамата е постигнала елегантен баланс и хармония с едни по-груби обувки (в случая популярния модел Lita на Jeffry Campbell) и, че всеки трябва преди всичко да се съобразява с тялото и формите си при избора на дрехи, като така може да подчертае предимствата си и да балансира недостатъците.

По-интересно обаче е реакцията на читателите, нейният мащаб, естеството на коментарите, емоционалността, огорчението, разбирането за това, което е „нормално” като размер и кое не. Създава се една особена негласна забрана за обсъждане на форми, размери, килограми, когато става въпрос за мода и стил, сякаш тялото може да бъде разглеждано веднъж като плоскост, като закачалка и втори път като обем.

10. Кленов сироп – пролетта е време за прочистване от натрупаните токсини и килограми през зимата и кленовият сироп като нискокалоричен и натурален заместител на захарта е чудесно въведение в дневния ви прием.

You Might Also Like

5 коментара

  1. "Zarna’s runway" blog is really full of inspiration.Zara colorful pouches look great

    ReplyDelete
  2. O, Malena is a great movie! I love it so much! And Zarna's blog is one of my favorites as well!

    XoXo
    Plami

    http://fashion-thrill.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. enjoyable reading:)
    love the celine, the skirt and the zara clutches

    ReplyDelete
  4. Признавам си, че за филма не знаех, така че благодаря за препоръката. Веднага ще наваксам този мой пропуск. Благодаря! ;)

    ReplyDelete
  5. Боряна4/04/2011 9:17 AM

    1650 коментара за лекотата и искреността, с която Скот Шуман - фотограф, но преди всичко мъж (знаем добре колко просто е всичко при тях) - коментира жената пред обектива си. Намирам за стойностен единствено този коментар:

    http://www.angystearoom.com/2011/03/sartorialist-on-street-angelika-milan.html

    или с други думи: важно е ТИ как се усещаш и какво мислиш за себе си.

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!