День Победы or Europe day

May 09, 2010

Photobucket

Outfit: jacket and sunglasses Mango, shirt Stradivarius, skirt Amisu, canvas boots Nine West, necklace Six.

Преди 65 години съветската армия превзема Берлин, с което се слага края на Втората световна война. Преди 60 години в Залата с часовника на френското външно министерство тогавашният министър Робер Шуман произнася своята прочута декларация, с която поставя основите на европейското обединение. Идеята за германо-френското сътрудничество за производство на въглища и стомана е на друг французин, идеолога на Обединена Европа - Жан Моне.
Всички тези факти днес ме навеждат на размисъл за миналото, бъдещето и за нашата страна, раздвоена за пореден път между двете годишнини. Днес ние разполагаме със свобода, каквато е била немислима преди 60-70 години - свободата да избираме, да пътуваме, да се учим, и същевременно сякаш сме по-ограничени от всякога и се движим по повърхност, "осмислена" от безумни сериали, безсмислени шоу-програми, нелепа "поп-фолк култура". Европейското, както и стила, естетиката, чувството за красота и мярка, са преди всичко състояние на ума, а облеклото е проекция на това, което се случва/ или не, в него. Отворете ума си, съзнанието си, за новото, за красивото, за различното, бъдете смели и не се страхувайте да разкриете индивидуалността си и вдъхновението ще ви сполети.

You Might Also Like

1 коментара

  1. И аз това днес се чудех. Какво всъщност се празнува? И къде сме ние в цялата тази масова празничност? та ние все още не сме се освободили от посткомунисческите окови, поставени от фалшивия морал и чалга ценности.

    от друга страна, аутфутът ти е изцяло изобразен със стилистиката на днешния ден, много ми харесва полата в комбинация с ризата, а ботите са убиец

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!