Trendspotting - Spring 2017 Highlights

October 18, 2016

Интересното при модата е, че точно решаваш че няма с какво повече да те изненада, че ще се лутаме в постоянния кръговрат на 50-60-70 те години и ето че за сезон-два почти с лекота силуетите се преобърнаха, както и цялостното звучене. Декадентската пищност на Алесандро Микеле при Gucci продължава да е много актуална, но лично за мен основното вдъхновение идва от Vetements  и новата интерпретация на основните елементи в облеклото. Ризите, големи и грубовати, с дълги дълги ръкави, далеч от ефирните седемдесетарски ризи, са задължителна придобивка за новия сезон. Те са небрежно набутани в класически поли и панталони или носени свободно отгоре.
Тренчът е връхната дреха за следвашата пролет, но не спретнатият тренч към който бяхме привикнали, а отново с обем, дължина, ретро полъх в силуета, обикновено вързан с широк семпъл колан.
Ръкавите са основен акцент, дали необичайно дълги или пък с преувеличен обем. Деколтето продължава да е свободно, голите рамене все още са актуални, но предпочитанията отиват към асиметрията.
Райетата присъстваха в редица колекции, често носени едно върху друго в класически комбинации. Палитрата е неутрална при хоризонталните и пъстра при вертикалните райета. Комбинацията дълга рокля/риза с панталон, която бе популярна още миналата есен е утвърдена и за следващата пролет. Дължините като цяло са под коляното, полите са с асиметричен ръб или с цепка.
Прозрачните материи са актуални от няколко години и продължават незасрамено да шестват по подиумите. Този път раздвижват тюлени поли с дискретни боксерки висока талия.
Червеното ми е фаворит напоследък (както си личи в Instagram), но не само на мен. Ако жълтото бе отчетливо в Ню Йорк, то тоалети, изцяло решени в ярко червено видяхме в почти всички ключови колекции - Balenciaga, Gucci, Dior, Off-White, Monclear. Лозунгът See Now, Buy Now освен към преработените класики ни връща и към първичните цветове на желанието, за да ги пожелаеш и имаш на мига.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!