Baby Style Diaries - Уредът 2в1 на Philips Avent - за всеки по нещо

September 17, 2016

За бебешкия стил водещ е не толкова дизайна, колкото функционалността - бебето расте бързо и със същата скорост надраства дрехи, играчки, колички, шезлонзи, приспособления за хранене, които в повечето случаи са направени за задоволяване на мимолетни нужди. Днес ще ви представя един многофункционален уред, изключително подходящ за периода на захранването, а и след това. Въпросът дали да захранваме с готови пюрета или да ги правим сами е доста обширен и скоро ще го засегна в дълбочина в What lies beneath...Аргументът че правенето на домашна храна за бебето отнема много време обаче до голяма степен е оборен с уреда за варене на пара и пасиране на Philips Avent.
По принцип аз не съм особен фен на технологиите и да си призная винаги ме плашат уреди с много функции, но  работата с този е изключително лесна. Няма излишни копчета и електроники, няма сложни схеми за варене. Това, което се иска от вас е да приготвите предварително съответния зеленчук (да го обелите и нарежете), да сипете вода в зависимост от времето за варене, да поставите каната  с дъното нагоре и да завъртите единственото копче.

Моят избор за първи зеленчук се спря на добрия стар картоф, донесен специално за целта от пътуването в Родопите. Варенето на пара е доказано най-щадящия метод за приготвяне на сурови продукти,  като се запазва максимално техния вкус и съдържание. След петнадесетминутно варене с едно движение уредът се обръща и превръща в пасатор, а с едно завъртане на копчето вече имате кремообразна смес, готова за консумиране. Полезна книжка с рецепти от първите вкусове до по-сложните комбинации съпътства уреда, заедно с примерни таблици с менюта за захранване.
Майките знаят, че времето е особена величина, когато прекарваш цял ден с бебе. Времето е предизвикателство дори за хора като мен, които имат самочувствието, че могат добре да го управляват, защото бебето иска поне 101% от него. Това, което уредът на Philips Avent прави е да спести готвенето на пара или варене в една тенджера, след това пасирането им в самостоятелен пасатор, както и междувременното кръжене в кухнята, за да не се преварят зеленчуците или да се измият всички приспособления. Когато в началото става въпрос за заместване на едно хранене с един или два зеленчука се спестява поне 10-15 минути, но когато след месец-два-три бебето е готово за по-сложни храни уредът може да спести повече от час на ден, изразходван в не така приятни дейности. Не е необходимо да сте любителка на готвенето, за да боравите с него, но пък вашето дете ще разполага всеки ден с прясна и разнообразна храна. Като допълнителен плюс е спестяването на вода и ток от употребата само на един уред, а всички ние трябва да имаме отношение към пестенето на оскъдните ресурси.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!