Baby Style Diaries - За стила на едно бебе

August 01, 2016

Между Pregnancy style diaries и Post Pregnancy Diaries някъде се изгуби style и това не е случайно, защото след раждането има толкова нови неща за научаване, свикване и отработване, че време за стил трудно остава. Месец-два-три по-късно нещата започват да си идват по местата - някой друг откраднат час за лак, прическа, тренировка, бърз шопинг, а и бебочето пораства, започва да общува и придобива собствен облик. Бебешкият стил за някои може да звучи като оксиморон, защото отразява предпочитанията на единия или и двамата родители, но пък всеки родител има най-добрите сетива за преимуществата на детето му, които да подчертае. Въпреки това все още много родители обличат децата си "учебникарски", без да отразяват спецификите в натурата им - синьо за момчета, розово за момичета, облечени с куп дрехи, за да не настинат, безумно натруфени като мини кученца и т.н. За това реших че ще е полезно да споделя моята визия за бебешкия момчешки стил и да поканя още една блогърка и стилна майка  - Мария от Скрина на баба да разкаже за нейните предпочитания. Момчешкият бебешки стил, противно на нагласите, може да бъде много разнообразен и интересен, забавно предизвикателство дори за две блогърки с опит в стайлинга. Нашите бебоци Калоян (4.5 месеца) и Йоан (3 месеца) са нашето вдъхновение :)
Да призная до влизането в болница бях купила точно два сета дрехи (далеч от разбирането за бебешки) - единият включваше риза, панталон и шпиц пуловерче без ръкав от Benetton, а другият - суичър с качулка и долнище H&M. Имах щастието да наследя няколко плика с дрехи на моя приятелка с вкус, така че покупката на базисните бодита и ританки беше спестена. Оттук нататък моите покупки са ограничени на брой и в посока изграждане на кохерентен гардероб. Дрехите избираме съвместно с баща му, защото той също има ясна визия за бебешкия стил и често ме спира от някои по-изчанчени покупки. 

Основното, което ни води е дрехата да е практична, функционална, лесна за пране, от приятна естествена материя. И разбира се - да му отива. Калоян е динамичен, нетърпелив, жив, подвижен и му "отива" спортен и стрийтстайл стайлинг. Харесвам щампи, но не и анимационни герои, обичам цветове, но предимно като акцент, обожавам стрийтстайл дрехи за бебета - бомбъри, суичъри, овърсайз тениски и потници, бермуди с връзки, бандани вместо лигавници, бейзболни шапки. Въпреки че сме далеч от прохождане слабостта ми са обувките, особено кецове и маратонки.

Много важно и често подценявано при избора на дреха е удобството за обличане и събличане, защото това, повярвайте ми е от значение :) Попадала съм на много спретнати гащеризончета, които отнемат сериозно време и нерви за нахлузване, на блузи, които нямат странични копчета и са с достатъчно тесен отвор, че бебето да се разреве всеки път при слагането им, на дънкови панталони от толкова суров деним, че разранява нежната бебешка кожа. 
Ето какво сподели Мария от Скрина на баба за предпочитания от нея бебешки стил: 
"Никога не съм мислила, че пазаруването на момчешки бебешки дрешки може да бъде толкова забавно и изпъстрено с цветове. Преди раждането на Йоан смятах, че основният цвят в гардероба на един малък юнак е „синият“, но малко след като започнах да купувам първите му дрешки, този факт бе опроверган! Днес три месеца по-късно, синият цвят почти не присъства в гардероба на малкият ми бунтар, в него могат да бъдат открити дрешки в зелено, бяло, сиво, розово или червено. 

В зависимост от мястото където ще се разхождаме избирам и дрешките, с които Йоан ще бъде пременен, но най-често това е тениска в закачлив цвят и къси панталонки от лен или деним. Най-големият недостатък на такъв тип сет според мен е неудобството, което създава постоянното повдигане на блузката и откриването на коремчето, естествено става въпрос за случаите, в които тя не е прилежно прибрана в панталона.

Да не забравя и за веселите бодита, които са една от най-практичните и удобни бебешки дрешки, която трябва да присъства в „изобилие“ в детския гардероб. Качествената материя е едно от най-важните нещо, от които се ръководя при избора на дрехи за Йоан, като част от брандовете, които харесвам са Benetton, Zara Kids, H&M. Изцяло залагам на момчешката визия в облеклото му, като с нетърпение чакам да стане малко по-студено и да започна да добавям към сетовете, любимите си аксесоари шал и плътна шапка."
 
Съвети за бебешкия гардероб - добре изглеждащ, стилен, бюджетен:
 - възползвайте се от щедрите си приятелки с вкус, винаги ще откриете полезни неща, най-малкото базисните бодита и ританки, за които не си струва да харчите пари;
 - купувайте от намаления с поглед напред - докато се ровичкате за някоя нова рокля, разгледайте и бебешките щандове - Benetton,  H&M, Mango, Zara имат такива, качеството е добро, цените на намаления са чудесни (дори по-добри от кварталния бебешки магазин с турски и китайски стоки);
 - изграждайте кохерентен гардероб с няколко теми, за да може да съчетавате лесно - примерно морска, градска, спортна, официална и т.н.
 - дайте шанс на българското - вече има няколко много добри български малки компании за бебешки дрехи с внимание към детайла и високо качество като Angel Baby и bebeshore;
 - в селектиран секън хенд като KidsBlok може да откриете висок клас марки, отлично запазени с прилични цени;
 - няма как да не минете без инвестиция в някое марково безумие, което е точно за вашия бебок и вие сте влюбени в него. Не забравяйте, че покрай многобройните поводи около бебето може да улесните приятели и роднини вместо избора на безвкусни дрехи и неизползваеми играчки.

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!