Trends to Watch Spring 2016 - Modern Tribes

October 07, 2015

Темата за племето и вдъхновението от първичните племенни облекла винаги са вълнували света на модата. За пролета тази тематика е реинтерпретирана по интересни начини от именитите модни къщи – част от тях отнасят към африканските корени, други към модерните племена.

“Primitive, tribal, spiritual, yet regal”, така описват колекцията за пролетта от Valentino. Голямата полемика около нея възникна поради осъствието на достатъчно афро манекенки на подиума  - едва 10 от 87, при колекция изцяло черпеща вдъхновение от африканското наследство, включително до плитките в косите. Независимо от това, видяното попада сред фаворитите ми от Valentino за последните сезони.
С наближаването на колаборацията с H&M, за Balmain ще се говори все повече. Olivier Rousteing и неговата „армия“ този път бяха също на гребена на tribal вдъхновението, естествено пречупено през призмата на ултимативния сексапил, който марката налага. Любопитна статия, която надниква зад кулисите на дизайнера, залагащ на звезден имидж и Instagram популярност може да откриете тук.
При Sacai принадлежността към "племето" беше загатната с бандани, шалове и шарки от различни краища на света, както и логото на емблематичния за 80-те Ню Йоркски клуб Paradise Garage. Тук одата беше за градското племе и съвременния номад, която също носеше и царствен оттенък с великолепните златни бродерии и орнаменти на цветя.
При Kenzo племенната тематика отново бе съвременна, дори футуристична. За жената пътешественик, която не се страхува да експериментира с форми, материи и цветове.
Nicolas Ghesquière представи cyber tribe за Louis Vuitton, разчупвайки каноните за очакваното при марката, в тон с новината на деня за назначаването на грузинеца Demna Gvasalia от Vetements като артистичен директор на Balenciaga. Очертава се, че пред модното племе предстои обещаващ нов сезон.
Images: vogue.com, dazeddigital.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!