Favorites - Isabel Marant for H&M

October 09, 2013

Колекцията на Isabel Marant за H&M определено ще бъде сред събитията за есента. Дори да не сте особено впечатлени от кадрите от колекцията, разгледайте пак. Marant не е от дизайнерите, които взимат дъха от раз, но пък е автор на едни от най-носимите и практични дрехи и обувки, не случайно основен източник за вдъхновение на масовите марки. В колаборацията с H&M Marant залага на емблематични елементи от колекциите и последните сезони – кожените панталони над глезена, обемните плетени жилетки, семплите тениски и oversized палтата.
Несъмнено формулата на успех на Isabel Marant трябва да потърсим в основните влияния в ранните й години, когато въпреки че е била потопена в магията на моделския живот покрай майка й, шефка на агенция Elite, Marant не се е увличала от захаросания и полиран момичешки стил. Вместо това тя е залагала на елементи, взаимствани от мъжкия гардероб, преправяни спрямо нейния вкус. Първите й стъпки в дизайна са първо в сферата на бижутата, а по-късно - в плетивата, основавайки марката Twen, съвместно с майка си. Isabel Marant създава едноименната модна къща в Париж през 1994 г., когато е едва на 27 години.
Специфичният стил на Marant, който е микс от етно, бохо, рок шик влияния, съчетани с необходимата доза парижанска непринуденост скоро печели все повече и повече фенове. Самата дизайнерка признава, че основното вдъхновение зад колекциите й е самата тя, затова и изпробва създадените от нея дрехи първо върху себе си. Marant се превръща в фаворитка на улицата и блоговете с едни от най-удобните и иновативни обувки последните години, с характерните слим панталони с навахо принт, с елегантните токчета, подчертаващи глезените и обемните, груби връхни дрехи. Така нашумелия покрай Hedi Slimane L.A. spirit преминава през колекциите на Marant почти през всеки сезон. Не е случайност, че другата й колаборация през 2013 г. е с фирмата за лонгборди Heritage с ексклузивна капсулна колекция от едва 25 борда.
Преди дни бе публикуван и първия кадър от кампанията Isabel Marant за H&M. Дария Вербови е избрана за лице на колекцията, а в кадъра е и моят абсолютен фаворит - плетената чернобяла жилетка. Останалата част от нея може да разгледате тук.  Колекцията ще бъде налична и в избрани магазини на H&M в България от 14 ноември.
Images: departures-international.com/, vogue.com, style.com

You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!