Inspiration board - March 2012

March 01, 2012

1) KARYUKAI е колекцията, която моят приятел и блогър Иво от One2Ten, представи официално днес. Тези от вас, които следят блога му, няма как да не са забелязали, че Иво е перфекционист в нещата, които прави и никога не се задоволява с обикновеното и посредственото. Силно повлияна от японската стилистика, колекцията носи наименованието на елегантния и изтънчен свят, от който гейшите са част. Изчистени линии, ярки цветни акценти и флорални принтове ни отнасят сякаш в японските градини под цъфналите вишни. Успех на Иво в пътя, който е поел и голям респект от мен за смелостта да преследва мечтите си и да ги превръща в цели.
2) London baby – за няколко дни ще отсъствам от блог пространството, но причината е повече от приятна . Градът, в който никога не съм била, но винаги съм чувствала особено близък, ме зове. Както и цял списък с магазини и забележителности :)
3) B’day – обичам Март, защото го свързвам с началото на промяната. Вероятно защото имам рожден ден още в самото му начало, вероятно защото пролетта настъпва, вероятно защото денят пораства и птичките започват да пеят. ..Просто го обичам този месец и това е :)
4) Marni for H&M/08.03.2012 – още една причина месецът да е по-специален. Дългоочакваната колаборация ще бъде в магазините за женския празник, а в Софийския H&M на откриването му, два дни по-късно.
5) H&M opening/10.03.2012, 11h, The Mall – чакането свърши, шведската верига е най-накрая на българския пазар, което ме радва почти колкото влизането в ЕС. Е, ще се изгуби романтиката на пътуванията из други европейски градове с цел „да овършеем” H&M, но пък е друго чувството да им се насладим на родна почва. Първите петима фенове на марката, застъпили от рано пред магазина, ще получат карти-ваучери за пазаруване на стойност 200лв., следващите 300 – за по 20лв., апрез целия ден на 10-и всички ще могат да се възползват и от празничните предложения на подбрани дрехи от пролетната колекция на повече от специални цени.
Photobucket
6) Paris fashion week – Парижката седмица на модата набира скорост и предстоят най-интересните ревюта за следващия сезон.
7) Designer shuffles – напускането на Раф Саймънс от Jil Sander и преместването му в Dior постави само началото на няколко много интересни дизайнерски преобразувания, които дават много силен тласък за следващия сезон.
8) Tropical – тропическите мотиви ще внесат нужната доза екзотика тази пролет, вдъхновението може да бъде търсено както в трайбъл стайлинга, така и в наслагването на принтове.
9) Favorite blog site this month - http://12mag.net/, 12 е български сайт за мода, стил и живот, който „обича да говори със и за интересните хора, да ходи на приятните места и да показва добрите продукти”. А аз обичам да го чета, всеки ден. Проектът „Мартеници с кауза” е една от най-смислените и красиви инициативи напоследък, повече вижте тук.
10) Hello Spring/20.03.2012, 07:14h – ето я и пролетта, не се съмнявайте, че ще дойде, колкото и безумно дълга, снежна и студена да изглежда тази зима.

You Might Also Like

1 коментара

  1. Много любим месец и на мен заради дългоочакваната пролет, а тази година и заради откриването на H&M!
    С удоволствие се отзовах на проекта "Мартеници с кауза" - купих си мартеницата на Нева Балникова <3 Чудесен замисъл, но трябва подобни проекти да се подкрепят и развиват по-мащабно.

    www.edgycuts.blogspot.com

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!