Inspiration board - January 2012

January 09, 2012

1)Snowboarding/Каране на сноуборд – може да ви изглежда странно, но качването в планината за поредния урок с дъската е най-вълнуващото преживяване, което ми се е случвало наскоро. Да се спускаш по отрупана в сняг витошка пътечка, да събаряш снега от клонките на дърветата и да се размазваш по нос в пухкавия сняг е истинско удоволствие и антистрес терапия. Макар и малко късно преоткрих вълшебството на зимата, а да се науча да карам на 30 години е истинско лично предизвикателство.
2)Yoga/Йога – засега 2012 г. се очертава, поне за мен, да бъде посветена на усъвършенстване на духа и тялото. А часовете по йога предлагат точно това – постигане на хармония между дух и тяло, освобождаване от ежедневния стрес и негативни емоции и дишане, дишанеее
3) Prefall continues – все още очаквам едни от най-силните марки да представят своите решения за сезона, преди есента. Към момента вече се очертаха основните посоки на тенденциите, които може да очакваме да бъдат лансирани на ревютата през февруари 2012 г. – смарагдово зелено за вечерните тоалети, пристягането в талията и завръщането на масивните колани, широките панталони и „заместителят на парката” – the duffle coat.
4) Zara Floral shirt – най-желаната и търсена риза от блогърите неочаквано ме намери, явно за да ми докаже, че никога не трябва да казвам никога. Сега трябва да докажа, че флоралният експеримент е възможен, очаквайте скоро в How to wear…?
5) Chanel Spring 2012 ad campaign –най-добрият модел, според models.com за 2011 г. - Saskia de Brauw, и Joan Smalls участват в любимата ми кампания досега - черно-бяла, ефирна и много стилна, снимана от Карл Лагерфелд.
Photobucket
6) New face - Aymeline Valade е френска красавица с много силно излъчване, която има всички предпоставки да повтори успеха на Saskia и Arizona Muse през тази година.
7) Kate Moss early pics – да си припомним защо все още въздишаме по нея.
8) Versace legacy rеvived – покрай колаборацията с H&M, запомнящите се последни колекции на Донатела и зараждащия се принт бум, Версаче се възражда. Стайлингът, който Джани наложи през 90-те със смелите наслагвания на принтове, бухнали коси, тесни шарени панталони е отново актуален и прегърнат от Vogue Japan.
9) Favorite blog/site this month – models.com. Определено зимните месеци не са особено вдъхновяващи за блогърите и основните източници на вдъхновение са сайтовете за улична мода, рекламите за следващия сезон и сесиите за списания.
10) Hummus - с моя ограничен вегетариански режим през зимата изпитвам затруднения, но пък откривам нови храни. Популярният близко-източен хумус е хранителна паста, направена от нахут и тахан (сусамов) и овкусена със зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок, съдържа големи количества белтъчини, хранителни влакна, желязо и мононенаситени мазнини. И е изключително удоволствие да си го хапваш с топло маково хлебче в студен януарски ден :)

You Might Also Like

1 коментара

  1. Никога не е късно за ски/борд, няма такъв кеф! :))

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!