Ode to the Hoodie

May 26, 2017

Суичърът с качулка, емблема на различни субкултури и символ на свободолюбивия дух, датира от 30-те години на XXв., създаден като дреха за работниците по студените и ветровити НюЙоркски докове. През годините минава през уличните банди, хип хопа, скейта и сърфа, колежанската униформа, модата на 90-те, Роки Балбоа.

 От както се помня е присъствал и в моя гардероб - една от най-функционалните дрехи, особено когато си на път. Чудесна за ветровитите дни на морето, за каране на сноуборд зимата, както и за града, особено когато времето е пролетно променливо като сега. Vetements изстреляха качулката сред най-актуалните предложения на сезона, като отново мантрата е oversize. Интересен факт е, че правят колаборация с Champion, които са първите, които лансират т.нар. hoodie.

Моите фаворити са в бледо/телесно розово, което омекотява иначе грубоватото излъчване. Най-важното при избора, освен да е поне два размера над вашия, е да обърнете внимание на материята - аз избирам да са приятно ватирани отвътре. Най-практичната, носена и тренди бебешка дрешка на Калоян от самото му раждане се оказа също не друго, а качулката. За него избирам ярки цветове, които комбинирам със свежи тениски с щампи.



You Might Also Like

0 коментара

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!