Enough is never enough - Spring 2012: Pastels

March 13, 2012

Всички списания сякаш са се наговорили да приветстват пролетта, преливащи от пастелени фотосесии. И това не е случайно – захаросаните цветове бяха хит по подиумите в Милано, а все пак Prada продължава да диктува дневния ред. Колекцията е вдъхновена от петдесетарското излъчване на pin up мацките, съчетано с блясъка на американските коли от това време. Точно тази прекалено сладникава и прекалено ретро визия ме инспирира за поредната доза пролетни тенденции с фокус върху пастелените тонове. Патешко жълто, бледо синьо и ментово зелено ще бъдат цветовете фаворити за пролетта. Плисираните поли с висока талия и дължина под коляното продължават да са на мода, а аз попаднах на разкошен техен представител в Лондон – в любимото ми бледо жълто с принт на ретро коли, почти на 100% копиран от принта на Prada (вж. Weekend inspiration London, 3та снимка е шалът на Prada от Harrods). Оскъдни топове, откриващи талията и корема допълват сладката визия за лятото, но аз предпочетох да заложа на винтидж блуза от букле в синьото, което всички бяха позабравили последните години. Котешките очила са задължителни, а съчетани с шал в косите са направо за един Chevrolet Belle Air :)
Photobucket Outfit: blouse vintage, skirt, bag, socks with cupcakes and cateye sunglasses Primark, cardi Killer Loop, scarf Marni at H&M, shoes Stefanel, necklace DIY,watch Gshock/Hellz Bellz.

You Might Also Like

6 коментара

  1. сладко и чаровно, но аз не обичам да се заигравам с пастела. само ментовото успява да се впише при мен. очилата са страхотни

    ReplyDelete
  2. И., TAG-ната си в постинг в блога ми за the perfect 10 spring items.
    Ако искаш, продължи темата с твоите perfect 10 за новия сезон.
    Л.

    ReplyDelete
  3. I love your outfit and this inspiration, beautiful skirt <3
    http://cupcakesandtreacle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Винаги съм харесвала тази толкова ретро визия- едно приятно ,нежно вдъхновение за пролетта.

    ReplyDelete
  5. Perfect fifties outfit. I want your skirt - GO PRIMARK! And it looks great with the sunglasses and socks! xx

    ReplyDelete
  6. I have a top as same as your skirt!

    ReplyDelete

Every comment is a reflection of my inspiration and I'm appreciating it!